Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mi fán terem a biopamut gyerekruha?

Mi fán terem a biopamut gyerekruha?

Egyre több divattervező fordul az organikus pamuthoz, mint alapanyaghoz, mert felismerték, hogy igazán minőségi ruhákat, gyerekruhákat kizárólag ebből tudnak gyártani. Olyanokat, amelyek nem nyúlnak ki, nem fakulnak meg és nem bolyhosodnak már rögtön az első mosás után, ja és nem okoznak ekcémát, allergénmentesek. Tudj meg többet a biopamut gyerekruhákról a blogban!

Mi fán terem a biopamut gyerekruha?

NaturAnyu -Gyerekruha

Bizonyára Te is a lehető legjobbat szeretnéd a kisbabád, totyogódnak, kis ovisodnak, és szeretnéd őt megóvni mindentől és a legjobbat megadni a Számára. Akkor figyelj!

=>> Hallottál már arról, hogy az élelmiszerek rengeteg egészségre káros növényvédőszermaradványt és egyéb vegyszereket tartalmazhatnak? Ezért is ajánlott a hozzátáplálást bioételekkel elkezdeni.

=>> És azt hallottad, hogy a hagyományos kozmetikumok hemzsegnek a mesterséges anyagoktól, kőolajszármazékoktól, színező- és tartósítóanyagoktól, amik komoly hormonzavarokat, allergiát és egyéb bőrpanaszokat okozhatnak? Ezért is használnak már egyre többen biokozmetikumokat.

= >> De arról talán még nem hallottál, hogy a mindennap hordott ruháink is hemzsegnek az egészségkárosító vegyszerektől.

Ezek közül a nonilfenol etoxilátok, a ftalátok és a formaldehid a legveszélyesebbek, mert komoly hormonzavarokat, bőrpanaszokat, allergiát és akár rákos megbetegedéseket is okozhatnak. Itt olvashatsz erről bővebben »

Ezekkel a ruhákkal a káros anyagokat mindennap viseljük, mindennap érintkeznek a bőrünkkel, és közvetlenül felszívódva a keringésünkbe is bekerülnek. Mindennek szinte a nap 24 órájában ki van téve a szervezetünk.

Gondolj csak bele. Ha ilyen hatással lehetnek egy felnőtt szervezetre, akkor milyen rombolást végezhetnek egy vékony, érzékeny, ellenállásra még képtelen kisbaba, bölcsis vagy ovis korú gyermek bőrével és szervezetével?!

Amikor erről először hallottam erről, nem akartam hinni a fülemnek. Napokig bújtam az internetet és kerestem a bizonyítékokat az ellenkezőjéről. A híresztelések azonban sajnos tényleg igazak. Még a legnépszerűbb, minőséginek tartott márkák egyes termékeiről is kiderült, hogy sok veszélyes anyagok tartalmaznak. És ez alól az olyan népszerű világmárkák sem kivételek, mint a Zara, a H&M vagy éppen a C&A. Vigyázat! Ne dőlj be a nagy zöld „biopamut”, „concious” és „organikus kollekció” feliratoknak – egyik sem jelent organikus minőséget, ez mind csupán a „zöldre festés” jelensége!

Amióta megtudtam, hogy milyen veszélyeket rejthetnek a hagyományos ruhák, szinte kényszeremnek érzem, hogy mindenkinek meséljek róla, mert sok probléma oka vezethető vissza rá.

A meddőség, a hormonzavarok, pattanások, aknék, ekcéma és még akár egyes bőrbetegedések hátterében is állhat a túl sok, túl nagy dózisban jelenlévő káros anyagok felszívódása. Ezek jöhetnek az élelmiszerekből, a kozmetikumokból, a levegőből és a ruhákból is.

Szerencsére már a ruhákból is létezik bio változat, ami a legtöbbször biopamutból készül, és koránt sem annyira drága, mint azt most gondolod. Egyre több divattervező fordul az organikus pamuthoz, mint alapanyaghoz, mert felismerték, hogy igazán minőségi ruhákat kizárólag ebből tudnak gyártani. Olyanokat, amelyek nem nyúlnak ki, nem fakulnak meg és nem bolyhosodnak már rögtön az első mosás után.

 

Mi az a biopamut, organikus pamut?

A biopamut ruhák gyártása és az alapanyag-előállítás szigorúan ellenőrzött körülmények között történik, akárcsak az élelmiszerek esetében.

A termesztők nem használhatnak génmanipulált magvakat, növényvédő- és rovarirtó szereket és műtrágyát. A betakarítás is kézzel, vegyszerek nélkül történik. A hozamnövelést természetes növényvédelemmel, szerves trágyával és vetésforgóval oldják meg.

Persze a ruhára is csak akkor lehet ráírni, hogy bio, vagy organikus, ha a készítése során is ugyanezeket az elveket tartják be (keresd a GOTS logót – ez a garancia arra, hogy egy ruha BIO). A bioruhákat nem kezelik veszélyes színezőanyagokkal, nincsenek rajtuk káros anyagokat kibocsájtó minták sem. A GOTS minősítésről itt olvashatsz bővebben!

A biopamut is trendi és divatos

Igazság szerint mindenkinek, aki egy kicsit is törődik az egészségével ajánlatosabb lenne inkább organikus, bio minősítésű (GOTS) ruhát hordania, de a kisgyerekeknek és babáknak különösen.

A csecsemők és újszülöttek bőre vékonyabb, érzékenyebb és védtelenebb a környezeti hatásokkal, vegyszerekkel szemben. Ezért is javasolják számukra a szintetikus összetevőktől mentes kozmetikumokat és tiszta pamut ruhákat.

Szerencsére a biopamut gyártók is felismerték, hogy igény van a szép, színes és mintás ruhákra, ezért erre már különösen odafigyelnek. Mégsem gyártanak tucattermékeket, a századik ugyanolyan mintával, inkább az egyediségre, a minőségre, a tartósságra és az igényességre helyezik a hangsúlyt.

Nézd meg milyen csodásan festenek a legújabb kollekció darabjai!

Biopamut babaruhák »

Biopamut ruhák totyogóknak »

Biopamut gyerekruhák »

Tetszett a cikk? Hasznos volt?

Mutasd meg barátaidnak is! Kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!