Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Rólunk

NaturAnyu - Természetbe öltöztetve

3 éve, amikor megszületett az első kisfiúnk, rögtön tudtuk, hogy az életünk gyökeresen megváltozik majd. Nem az éjszakázástól, a pelenkázástól vagy az új szerepnek való megfeleléstől tartottunk.

Az új élet születése ráébresztett bennünket, hogy valójában teljesen más dolgok fontosak igazán az életben, mint amiért a legtöbben küzdenek. Tudatosítottuk magunkban, hogy rajongunk a természetért, a Föld kincseiért, a gyönyörű tájakért és mindezt szeretnénk megmutatni és megőrizni gyermekünknek is. Szeretnénk őt úgy nevelni, hogy ismerje, tisztelje, értékelje és óvja a természetet. Persze nem elvakultan, csak “józanul”.

Valamikor ebben az időben született meg a NaturAnyu is. Férjemmel mindketten sok mindent megváltoztattunk, hogy minél több időt tölthessünk együtt, és tartalmas, valódi, értéket képviselő saját vállalkozást hozhassunk létre, amit majd - ha úgy adódik - gyermekünknek is átadhatunk.

A kisfiúnk születése ráébresztett bennünket, hogy bizony az életmódunkon is változtatnunk kell, a rohanós mindennapokat békés pillanatok váltották fel. Szeretünk meg-megállni, értékelni az élet apró örömeit. Lemondtuk a TV-előfizetésünket, és egyre inkább elkezdtünk egy fenntartható, gazdaságos és környezetbarát életet élni. Kialakítottunk egy kis konyhakertet, magaságyásokkal, gyümölcsfákkal, gyümölcsbokrokkal. És nagyon élvezzük a veteményezést, a betakarítást és a finomabbnál finomabb terméseket.

A természetes anyagok a lakásunkba is beköltöztek, és az sem volt kérdés, hogy a több száz év alatt lebomló műanyag pelenkák helyett mosható pelenkát fogunk majd használni és 100% pamut ruhákba öltöztetjük a kisfiúnkat. Talán ennek is köszönhető, hogy soha nem tapasztaltunk még pelenkakiütést, sem ekcémát vagy egyéb bőrirritációt.

Mennyiségi fogyasztás helyett a minőség került a középpontba, és a hagyományos, sokszor veszélyeket rejtő tömeggyártás helyett a biztonságos és egészséges termékeket kezdtünk vásárolni, legyen szó élelmiszerről, tisztító- és mosószerekről vagy éppen ruházatról.

Ez utóbbival volt a legnehezebb dolgunk. Bár a bioélelmiszerek, bio és/vagy környezetbarát mosó- és tisztítószerek tárháza egyre szélesebb, és már szinte bármelyik bioboltban, piacon vagy nagyáruházban elérhetők, az organikus és bio minősítésű ruhákat nagyítóval kell keresni. Ahogy az élelmiszereknél vagy a kozmetikumoknál is léteznek az eredeti, biogazdálkodást igazoló minősítések, úgy a ruháknál is ugyanúgy megtalálható ez.

A hazai piacon azonban nem, vagy alig találni olyan baba- és gyermekruházati termékeket, amelyek szigorú nemzetközi tanúsítvánnyal rendelkező (GOTS) organikus pamutból készülnek, így magunk válogattunk össze belőlük a magyar közönség számára.

Felhasználva a korábbi életünk több éves tapasztalatát és az új életvitelünk elvárásait, több tucatnyi gyártót kutattunk fel, kértünk be mintatermékeket, minősítéseket, hogy ezek a csodaszép, biztonságos és garantáltan egészséges ruhák végre Magyarországon is gyerekek és babák kedvencei legyenek.

Hiszen ezeknek a ruháknak az anyaga és a festésük módja is vegyszermentes, segíthetnek az érzékeny bőrű babák, gyerekek és szüleik ekcémás és egyéb bőrallergiás problémáin is.

Anya gyerek naplementeA NaturAnyu kínálatában csak kifogástalan minőségű, GOTS minősítéssel rendelkező, Fair Trade gazdálkodásból származó organikus baba, gyerek és női szabadidő ruházati termékeket, kiegészítőket találsz. Az alapanyagok garantáltan organikus gazdálkodásból származnak, nem érintkeztek veszélyes növényvédőszerekkel, adalék- és/vagy színezőanyagokkal. Termesztésük és gyártásuk során is csak az egészséget nem veszélyeztető anyagokat használtak fel.

A kiválasztás során kiemelten figyelünk arra, hogy termékeink tükrözzék a saját filozófiánkat, organikus alapanyagokból készüljenek, fair trade gazdálkodásban, amit a termesztés/tenyésztés és a gyártás során is nemzetközi tanúsítványok igazolnak. Hiszünk a Helyit a helyieknek! alapelvben, ezért a gyártókat főleg Európából, de legszívesebben Magyarországról választjuk ki. Az aktuális trendek (fast fashion) helyett pedig az időtlen designt (slow fashion) részesítjük előnyben, ügyelve arra, hogy a színek és a minták ugyanúgy megjelenjenek.

Gyártóink túlnyomó többsége kis családi vállalkozás – személyesen ismerjük őket, a történetüket, amely a legtöbb esetben több évtizedes múltra nyúlik vissza (pl. Efie 1951, Living Crafts 1985…).

Ez a garancia arra, hogy a NaturAnyu.hu-n vásárolt termékek

- szépek, finom kidolgozásúak,

- biztonságos alapanyagokból, egészséget nem károsító folyamatokkal készülnek,

- nem tartalmaznak vegyszereket vagy veszélyes kemikáliákat,

- kíméletesek a bőrhöz, nem okoznak allergiát, ekcémát vagy bőrkiütést,

- viselésük során nem oldódik ki belőlük semmilyen veszélyes összetevő,

- bármikor felveszik a versenyt a hagyományos tömegtermékekkel.

Szerencsére már hazánkban is kialakulóban van egy olyan tudatos réteg, akinek fontos, hogy a tojáson 0 legyen, hogy az élelmiszer biogazdaságokból származzon, hogy szezonális, helyi zöldségeket és gyümölcsöket fogyasszon, hogy kevesebb nylonzacskót használjon, hogy a vizet ne műanyag palackokban vegye, hogy a háztartási gépei, izzói, autói energiatakarékosak legyenek, hogy megújuló energiát használjon és még sorolhatnám, és ezzel egyidejűleg az is fontos számára, hogy mibe öltözteti a gyerekét, hogy az tanúsítottan organikus és vegyszermentes legyen, és ne legyen tele a tucat mesefigurákkal, hogy a gyermekük másban lásson értéket, mint az éppen felkapott rajzfilmszereplők.

Ezen felül egyre többen lépnek a tudatosság egy következő szintjére azáltal, hogy igenis utánanéznek, hogy a termékek igazoltan biók, organikusak-e és keresik mögöttük a tanúsítványokat. Nekik, Neked hoztuk létre a Naturanyu.hu-t.

Válogass Te is kedvedre a NaturAnyu egyre bővülő kínálatában, és élvezzétek a gondtalan gyermekkor minden egyes percét!

Szeretettel

Bokor Zsófi