Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Tippek kisgyerekek Húsvéti ajándékozásához

Bokor Zsófi - NaturAnyu
Tippek kisgyerekek Húsvéti ajándékozásához
A Húsvéti ajándékozás minden családban más és más méreteket ölt. Van, ahol nem csinálnak belőle nagy ügyet, ahol egy kis pirostojáskeresés elegendő is, máshol szinte akkor ajándékozási lázban ég a család, akár Karácsonykor. A kettő közt pedig nagyon széles a skála. Az ember nem szeretne üres kézzel menni az ünneplésre, legalább valami aprósággal azért szeretné meglepni a Kicsiket, ámde sokszor az apróság kiagyalása nehezebb, mint gondolnánk. Ebben próbálok pár hasznos tanáccsal szolgálni!

 

 

Ötletek, tippek 0-1 éveseknek ajándékba

Az egészen kicsiknek egy helyes, természetes anyagból, kézzel készült kis csörgő remek választás lehet. Mindig figyelj arra, hogy olyan anyagokkal vedd körbe a babát, amelyek természetesek, vegyszermentesek. A babák még minden a szájukba vesznek, így különösen fontos, hogy a játékuk, ruhájuk ne tartalmazzon semmilyen mérgező kemikáliát. A csörgő akkor jó, ha pont meg tudja markolni a pici kezével. Ennek a két darabnak itt remek fogása van a Kicsik számára:

Ahogy Kőhalmi Zoltán, a humorista mondja: „zenélő játékot csak az ellenséged gyerekének vegyél!” – és milyen igaz! Ha mégsem tudsz ellenállni egy felhúzható zenélő helyes kis figurának, figyelj rá, hogy az mechanikus legyen! Egyrészt az elemes játékok torz hangokat adnak ki, és rém idegesítőek, nem mellesleg rengeteg elemet fogyasztanak, ezért igen drágák, és ráadásul környezetszennyezők. Íme pár lágy dallamú, mechanikus darab:

A fogacskák kezdenek kibújni, a Kicsi állandó késztetést érez arra, hogy valamit rágjon. Ne dőlj be a „BPA mentes műanyag” és „természetes gumi” marketing kifejezéseknek! Lehet, hogy egy rákkeltő anyagtól mentes, és lehet, hogy valóban természetes gumiból van egy rágóka, de mire a gumiból rágóka lett, egy rakás vegyszerrel kezelni kellett, hogy elérjék a megfelelő állagot. Nem beszélve arról, hogy a Föld távoli részein erdőket írtanak ki, hogy a helyükre gumifákat ültessenek, felborítva ezzel az érzékeny ökoszisztémát. A rágóka, amiben megbízhatsz:

Ötletek, tippek 1-3 éveseknek ajándékba

Ezek a picurkák sok esetben még nem is beszélnek, de ha beszélnek is, még nem igazán értik mi ez az egész felhajtás, nem még, hogy el is mondják, hogy mire vágynak. Minden érzékszervükkel azon igyekeznek, hogy megismerjék a körülöttük lévő világot. A tapintás az egyik legfontosabb érzékszerv, így különösen fontos, hogy a pici gyerekek ebben a korban természetes anyagokkal találkozzanak. A műanyag játékok torzítják az érzékelésüket.

A kis totyogók ilyen korban már ragaszkodnak egy-egy tárgyhoz, van aki egy textilpelenkát választ magának, mások valami plüss állatot ölelgetnek szívesen. Az igazi klasszikus maci még mindig nagy kedvenc!

Van olyan baba, aki egyéves korára már jár, mások csak picit később. A még mászó babák érdeklődését felkelti egy színes labda, amely ha elgurul előle, próbál utána mászni. Hát, ha még csörgőt is rejtettek bele!

Ötletek, tippek 3-5 éveseknek ajándékba

A plüss játékokon túl egy meggymag, vagy tönköly melegítő párna nemcsak szép és kedves, de hasznos ajándék is, amely segít rándulás, betegség, hasfájás, fülfájás esetén.

Ha gyermeked nyugtalanul alszik, megnyugtatja őt egy levendulás párna. A gyerekek szeretik a levendula illatát, szívesen ölelik magukhoz ezt a levendulás figurát.

A kislányok egy ilyen csodaszép hajpántnak is nagyon örülnek!

Tetszett a cikk? Hasznos volt?

Mutasd meg barátaidnak is! Kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!