Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Te is bújod az összetevőlistát? A natúrkozmetikumok előnyei

Neked is megfordult már a fejedben, mennyi vegyszerrel érintkezhet a bőröd, és gyermekeid bőre? Te is szívesebben válogatsz a natúrkozmetikumok kínálatában azért, hogy vegyszermentes terméket kenj kisbabád bőrére? Vagy hogy megóvd családodat a számos kozmetikumban megtalálható káros adalékanyagoktól?

Esetleg fontos számodra a környezettudatosság is? Ha bármelyik kérdésre igennel feleltél, ez a cikk Neked szól. És méh azt is eláruljuk, mire kell figyelni a natúrkozmetikumok vásárlásánál. 

natúrkozmetikumok herbarting naturanyu

 

Natúrkozmetikumok a babaápolásban

Amikor szülővé válsz, a legjobbat szeretnéd adni kisbabádnak. Már a várandósság ideje alatt is odafigyelsz, hogy ne fogyassz olyan ételeket és italokat, amelyek nem tesznek jót a méhedben növekedő kis életnek. Születése után pedig szembesülsz azzal az icipici csomaggal, akiről most már ti gondoskodtok.

A legjobbat szeretnéd adni a gyermekednek. Ezért elkezded olvasgatni az összetevőlistát azokon a kozmetikumokon, amiket a bőrére kensz. A popsikenőcsét, babafürdetőét, babasamponét… Bizony, a bolti termékekben akadnak olyan adalékanyagok, amik bár tartósabbá teszik a terméket, a bőrnek mégsincs szüksége rájuk, sőt, kifejezetten rosszak, akár árthatnak is, amennyiben allergiás reakciót váltanak ki.

A natúrkozmetikumok azt a biztonságot adják, amit te magad is adni szeretnél gyermekednek, családodnak és saját magad számára is. Olyan természetes összetevőkből készült bőrápoló termékeket, amelyek vegyszermentesek.

 

Mire figyelj a natúrkozmetikumok esetében?

Egy natúr termék esetén is érdemes meggyőződni arról, hogy valóban adalékanyagmentes kozmetikumot választottál. Tartózkodj az otthon, hobbiból készített termékektől.

Tudtad, hogy milyen hosszú az útja egy vegyszermentes kozmetikumnak, mire a polcokra kerül?

  • A termék az elkészülését követően laboratóriumi ellenőrzésen esik át, engedélyt kap a forgalomba kerülésére.
  • A felhasznált gyógynövények, komponensek magas tisztaságúak.
  • Ellenőrzött, engedéllyel rendelkező helyen zajlik az előállítása.Ezek csak azok a pontok, melyeknek minden kozmetikum esetén teljesülniük kell. A magas tisztaság nem kötelező, azonban egy minőségi termék előállítása során erre kiemelt hangsúlyt fordítanak.
Vásárolj megbízható vállalkozástól, ahol a szükséges engedélyek, ellenőrzések fel vannak tüntetve vagy kérésedre be tudják mutatni.

 

Milyen előnyökkel járhat a vegyszermentes kozmetikum használata?

Amennyiben nem először jársz az oldalon, tudod – ha pedig először találkozol velünk, javaslom, hogy böngéssz a cikkek, termékek között, hogy jobban megismerj -, hogy fontos számomra a környezettudatosság. 

A natúrkozmetikumok használatával számos allergiás reakció elkerülhető, azonban ezekkel a termékekkel sem árt első használatkor óvatosnak lenni. 

Miért?

Mert ha valaki allergiás egy gyógynövényre vagy épp a virágporra, a natúr termék használata során is előjöhet ez az allergia.

Azonban egyik legyőzhetetlen előnyük, hogy nem terhelik a bőrt! A természetes olajoknak köszönhetően nem tömítik el a pórusokat, regeneráló hatással bírnak.
Így a kipirosodott babaőrnek is enyhülést nyújtanak. 

Természetes és magas tisztaságú összetevőiknek köszönhetően értékes vitaminokkal táplálnak. A mesterséges tartósítószer hiánya miatt a felhasználási ideje nem mérhető 12 hónapban, de a gazdaságos kiszereléseknek köszönhetően erre nincs is szükség.

 

Natúrkozmetikumok nem csak a babáknak

Remek hír, hogy a NaturAnyu webshopja hamarosan bővül, így az édesanyák bőrének egészségéről is gondoskodhatunk. Kínálatunkban BB krémet, dezodort, arcszérumot is megtalálsz majd, és még számos más kényeztető terméket.

Kövesd a NaturAnyu weboldalt, hiszen hamarosan babádnak és magadnak is egy helyről vásárolhatod meg a bőrápoláshoz szükséges natúrkozmetikumokat!