Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

ÖKO-TEST Tanúsítvány

 

 ÖKO-TEST Tanúsítvány 

 

 

A magyar virtuális polcokon egyre több a német Öko-test magazin emblémájával ellátott termék. Az Öko-test egy német nyelvű vásárlói magazin, amely 1985 óta foglalkozik különböző termékek – köztük a textíliák, ruhaneműk - egészségi és környezeti szempontú tesztelésével.

Azt jelzi, hogy a magazin tesztjén jól (gut) vagy nagyon jól (sehr gut) szerepelt-e a termék.

A lap a tesztek kritériumait a legújabb tudományos eredmények alapján határozza meg, és független laboratóriumokban végzi a méréseket. Az összetevők, hatóanyagok, káros anyagok, környezeti hatások vizsgálatakor az ÖKO-TEST általában szigorúbban ítél, mint ahogy azt a törvények előírják. A címkén szerepel az is, melyik lapszámban (év/hó) szerepel a teszt, ellenőrizhetjük a tartalmat, és láthatjuk mennyire frissek az eredmények.

Tehát ha ilyen logóval ellátott terméket vásárolunk, a magazin feltételei szerint a legkisebb ökológiai kockázatú vagy legkevésbé egészségkárosító alternatívát kapjuk.

A német Efie bababarát meggymag- és tönkölypárnái, plüss figurái, rágókái és egyéb termékei minden évben nagyon jól teljesítenek az ÖKO-TEST-en. Válogass közülük a NaturAnyu boltjában!