Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mi fán terem a pocakharang, Bola lánc, angyalhívó, kismama ékszer?

2018. 05. 25. 17:12:48
Mi fán terem a pocakharang, Bola lánc, angyalhívó, kismama ékszer?

Babát vársz? Mi az a kismama ékszer? Kismamának keresel ajándékot? Hallottál már a pocakcsengettyűről? És az angyalhívóról? Hát a Bola láncról? Hogy mik ezek? Utánajártunk az eredetének, a varázserejének, a használatának. Olvass tovább Te is, hogy többet megtudj erről a misztikus kismama holmiról, amely egy igen kedves és figyelmes ajándék is lehet kismamáknak!

Mi fán terem a pocakharang, Bola lánc, angyalhívó, kismama ékszer?

Pocakharang, Bola lánc, angyalhívó

Az ékszerviselés hagyománya az ókorba nyúlik vissza, mikor is az ékszereket komoly feladatokkal ruházták fel: például, hogy a jó szellemeket idézze meg, vagy pedig az amulett megvédje viselőjét minden rossztól.

Manapság már nem csak ezért viselünk ékszereket, hanem inkább azért, hogy díszítsük magunkat, de biztosan mindenkinek van pár olyan darab, ami igazán a szívéhez nőtt, és igazán szereti viselni, emlékezteti őt a szeretteire, vagy jelképez számára valamit.

Az egyik ilyen varázslatos ékszer – amelyet a kismamák a terhesség körülbelül 20. hete után kezdenek hordani – a Bola lánc. Sokféle elnevezése van, mint például: pocakharang, pocakcsengettyű, pocakcsengő, angyalhívó, kismama nyaklánc stb., de mind ugyanazt az ékszert takarja. Egy állítható hosszúságú, bőr szíjon vagy ezüstláncon logó, csengettyűs medál.

Ahogy a kismama közlekedik, vagy megrázza, kellemesen lágy hangot ad.

A mexikói hagyomány szerint – innen származik a Bola lánc – ezt a hangot hallva a baba megnyugszik a pocakban, és a születés után is emlékezik a gyengéd dallamra, amely a külvilágban is megnyugtatja őt. Sokan igazolják, sokan cáfolják, hogy ez valóban így van (ez olyan, mint a borostyán lánc, van, aki hisz benne, van, aki nem), akárhogy is, a pocakcsengettyű egy roppant dekoratív és kedves ékszer.

Nekem, mikor vártam a kisfiamat, egy barátnőm küldte postán. Nem számítottam rá, és igen nagy meglepetés volt. Nagyon a szívemhez nőtt, hisz akitől kaptam is kedves számomra és amiért kaptam, az pedig egy csodálatos időszak volt az életemben és nagyon kedves emlék. Nagyon szerettem viselni. Ahogyan mozogtam, mindig hallottam ezt a kellemesen lágy, csilingelő hangot, és ha olykor-olykor feszültnek éreztem magam, a kis medál mindig ellazított, megnyugtatott.

Mikor már akkora pocakom lett, hogy úgy éreztem magam, mint egy bálna, ez a helyes kis ékszer akkor is remekül feldobta az „outfit”-em. Nagy előnye, hogy bármilyen kismama ruhához tökéletesen jól passzol.

A bőr szíj, vagy a lánc segítségével mindig olyan hosszúra tudod állítani, hogy körülbelül a köldöködnél legyen a medál.

Csodálatos, kézzel készült medálokat lehet már kapni, többféle színben és mintával. Tökéletes ajándék kismamáknak!

Tetszett a cikk? Hasznos volt?

Mutasd meg barátaidnak is! Kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!