Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kullancs és szúnyogriasztó variációk a természet kincseiből

Ahogy beköszöntött a napsütés és a hőmérő higanyszála is szélsebesen elindult felfelé, egyre több időt töltünk a szabadban. Piknikezés a kertben vagy a parkban, játszóterezés, biciklitúrák… csupa-csupa szuper szabadidős program! A nyár elejével együtt érkeznek meg a szúnyogok is, akik halk zümmögésükkel teszik tönkre az éjszakáinkat. Ebben a cikkben a természetes szúnyogriasztó szerekről és kullancsok elleni védekezésről lesz szó, érdemes tovább olvasni.

szúnyogriasztó kullancsriasztó kullancsok elleni védekezés galaktiv bio természetes vegyszermentes

 

Vegyszermentes megoldás

 

Az egyre melegedő napsugarak felébresztik a vérszívókat is, akik ráadásul veszélyes betegségek okozói is lehetnek. Hogyan védekezzünk ellenük vegyszermentesen? Milyen kullancs- és szúnyogriasztó szerekkel tarthatjuk távol őket otthonunktól és magunktól is? 

Amennyiben nem szeretnénk bőrünket és tüdőnket sem szükségtelen méreganyagokkal bombázni, válasszunk természetes hatóanyagokból készült, vegyszermentes termékeket.

 

Miért kell a kullancs és szúnyogriasztó, ahelyett, hogy egyszerűen csak elpusztítanánk ezeket a vérszívókat?

 

A természet körforgásában az ember már ígyis visszafordíthatatlan károkat okozott. Sajnos több faj kipusztulásáért is felelősek vagyunk, ezért is végtelenül fontos ökológiai lábnyomunk csökkentése, akár az ilyen “rovarhelyzetekben” is. A fecskék, denevérek tápláléka a szúnyog (és persze számos más bogár és rovar is), így bár nekünk nincs szükségünk rájuk, ha elpusztítjuk őket, azzal hatással vagyunk más élőlényekre is. A tápláléklánc rendkívül összetett, amennyire lehetséges, óvnunk kell ezt a körforgást.

A riasztószerekkel magunktól és otthonunktól tudjuk távol tartani a hívatlan vérszívókat, azonban ami nekünk bosszúság, másnak ízletes vacsora. Tudtátok, hogy egyetlen denevér egyetlen éjszaka alatt, több mint 1000 szúnyogot fogyaszt el jóízűen? Így önmagunk egészsége, és az ökoszisztéma megvédése miatt is kell odafigyelnünk, hogyan tartjuk távol magunktól a szúnyogokat és kullancsokat.

 

Mivel védekezhetünk természetes módon?

 

Bőr- és környezetbarát kullancs- és szúnyogirtó szerekkel tehetünk a legtöbbet önmagunk és környezetünk védelméért. galaktiv bio természetes kullancsriasztó spray

GalaktivBio kullancsriasztó spray a kisgyerekeknél is bátran alkalmazható, így az egész család számára megoldást nyújt a vérszívó rovarok támadása ellen. A kullancscsípés ugyanis a kellemetlenség mellett veszélyes betegségeket is okozhat, mint például a Lyme-kórt. Ruházatunkra is fújhatjuk, nem hagy foltot. Egy természetes védőréteget képez, amely megakadályozza, hogy a vérszívó rovarok számára vonzóvá váljunk. Több órás aktív védelmet nyújt, így érdemes a szabadban eltöltött idő előtt alkalmazni.

Galaktiv bio természetes szúnyogriasztó sprayGalaktivBio szúnyogriasztó spray szintén az egész család számára használható, szoptatás és várandósság ideje alatt sem jelent kockázatot. Természetes, bőrbatár összetevőinek köszönhetően naponta akár többször is alkalmazható, arra azonban ügyelni kell, hogy sérült, sebes bőrre, illetve szembe és szájba ne kerüljön. 

Mivel számunkra is rendkívül fontos környezetünk védelme, emellett a hatékony védekezés, így kullancs- és szúnyogriasztó termékeink természetesen bevizsgáltak. Bőrbarát funkciójára “nagyon jó”, rovarriasztás hatékonyságára “kiváló” minősítést kapott. 

A természetes összetevőkből készült riasztószerek fantasztikus szolgálatot tesznek a vérszívók távoltartásában, emellett illatuk is kellemes. Bőrünkre sincsenek káros, roncsoló hatással és nem lélegzünk be mérgeket sem. Fontos, hogy a család minden tagja tudja használni, és biztonságos védelmet jelentsenek.

 

Még egy gondolat a kullancsok elleni védekezésről

 

Jó, ha tudjátok, nem csak az erdőkben és mezőkön találkozhattok kullancsokkal. Akár a kertetekben is összeszedhetitek ezeket a kis vérszívókat, így érdemes hosszú nadrágot húzni és nyári sapkát is, ha olyan helyre mentek, ahol kicsit magasabb a fű, illetve fák és bokrok is vannak. A kullancsok jellemzően úgy kerülnek ránk vagy éppen házi kedvenceinkre, hogy lesodorjuk őket a zöldről, így a bőrünkre, hajunkba kerülnek, ahol megkapaszkodnak.

Pár percet vesz csupán igénybe, de sokat tehetünk már azzal is, ha esténként átvizsgáljuk a testünket, például tusolás/fürdés előtt. Ha kullancsot találunk magunkban, mielőbb távolítsuk el, lehetőleg óvatos de határozott mozdulattal. Arra kell figyelni, hogy ne nyomjuk meg a testét, ugyanis akkor a kiszívott vért visszaöklendezheti, így nagyobb a kockázat bármilyen, általa okozott betegségre. 

 

Válassz okosan kullancs- és szúnyogriasztó készítményt

 

Védd otthonod és családod környezetbarát kullancs- és szúnyogriasztó termékekkel, hogy a természettel való békés együttélést is megóvjuk, továbbá lehetőleg minden este szánj néhány percet arra, hogy átvizsgáld gyermekeid bőrét, haját és a sajátodét is.