Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Iskolakezdés környezettudatos termékekkel – szuper tippek cikkünkben

Az iskolakezdés hihetetlenül izgalmas a gyermekek számára, hiszen végre be lehet szerezni a színes papírokat, ceruzákat, az iskolatáskát, és még sorolhatnám. Sokszor a felnőttek is legalább ennyire várják, hogy válogathassanak a színes, változatos termékek között.

Szerencsére ma már óriási a lehetőségek tárháza, így az is megtalálja a kedvére való iskolaszereket, aki a környezettudatos vonalon szeretne maradni. Bejegyzésünk segítségével ebben szeretnénk ötleteket, termékeket ajánlani a NaturAnyu webáruházból.

iskolakezdés környezettudatosan kulacs uzsonnásdoboz mosható szalvéta

 

Fókuszban a tudatos vásárlás

Az ökotudatos életmódot a legegyszerűbben a példamutatással adhatjuk át a következő generációknak.

Habár előnyben vannak azok az iskolások, akik szabadon válogathatnak a termékek között, azok se keseredjenek el, akik kész listát kapnak a kezükbe, esetleg márkamegjelöléssel. kulacs gyerekeknek

Sok iskolában az „egyen felszereléssel” igyekeznek kiküszöbölni az anyagi különbségeket, így a gyerekek közötti versengést abban, hogy ki milyen márkájú írószerekkel, iskolai kellékekkel érkezik.

uzsonnásdoboz rekeszes uzsonnásdobozUgyanakkor ebben a helyzetben is akadnak olyan termékek, amelyeket ti választhattok ki. Így érdemes például környezettudatos uzsonnásdobozt, kulacsot, termoszt vásárolni. 

A NaturAnyu webshopban megtalálható kulacs anyaga strapabíró, szag- karcolás- és törésálló, így nem kell attól tartanod, hogy a második héten pótolni kell bármilyen sérülés miatt. Így válik egy egyébként „fogyóeszköz” tartós, hosszú évekig használható örök darabbá. Édesanyaként pontosan tudom, mennyire fontos egy ilyen mindennapi használatban lévő termék magas minősége, mégis elérhető áron. 

Az uzsonnásdoboz 3 rekeszes, de ami a kedvencem ebben a klassz tárolóeszközben, hogy szivárgásmentes! Végre egy olyan doboz, amibe a zabkása is szállítható, de a joghurt sem fog kifolyni belőle. A három rekeszbe akár háromféle uzsi is csomagolható: zabkása, szendvics és egy kis zöldség/gyümölcs. A vidám figurákat pedig a gyerekek fogják imádni, ha meglátják. 

Számomra – és ha itt vagy, biztosan számodra is – hatalmas jelentősége van annak, hogy az iskolakezdés se járjon felesleges holmik felhalmozásával. Igyekezzünk olyasmiket beszerezni, amiket hosszú távon tud majd használni a gyermek, nem növeli  feleslegesen az ökológiai lábnyomunkat és még  a gyerkőcnek tetszik.

Mondhat bárki bármit, fontos, hogy az  iskolába készülő gyermekek magukénak érezzék az felszereléseiket. Hiszen nap mint nap használni fogják ezeket.

 

TIPPEK! Iskolakezdés környezetbarát módon

Mire tudsz még odafigyelni, ha szabad kezet kapsz a vásárláshoz? szendvics csomagoló újraszalvéta mosható szalvéta

  • válaszd a természetes anyagból készült írószereket, illetve azokat, melyek újratölthetők (ha lehetséges)
  • használj újrahasznosított alapanyagokból készült, lebomló füzeteket, írólapokat
  • műanyag csomagolás helyett környezettudatos borítóval vond be a füzeteket, könyveket
  • lenvászonból, pamutból készült tolltartók között válogass a műanyag helyett.
  • használj környezetbarát szalvétákat, szendvics csomagolókat

Ma már a zero waste termékek minősége is igen magas, sőt! A műanyag könnyen eltörik, megsérül. Ezért, ha tudatosan vásárolsz, még pénzt is takaríthatsz meg a környezettudatos vásárlási móddal. A gyerekek többet tanulnak abból, amit látnak és amit tapasztalnak, mint abból, ha csak elmondjuk nekik. Tanítsuk meg nekik idejekorán, hogyan csökkenthetik ökológiai lábnyomukat.

 

Játékos felkészítés az iskolára a nyári szünetben

S ha már iskolakezdés, érdemes a nyári mókázásba is belecsempészni egy kis „alapozást”. A Sumblox szett segít abban, hogy a gyerekek megismerkedjenek a számokkal, és szívükbe zárják őket. Nem, nem kell matekozni, rengeteg lehetőség rejlik ezekben a szuper szettekben.

Azonban a Sumbloxnak van egy csodás küldetése is:
„A Sumblox csapata minden 2. eladott szett után egy fát ültet.”

A kavicskréták a legkisebbek apró ujjaihoz is illeszkednek, így könnyen megszeretik a rajzolást, színezést. Elősegíti a helyes ujjtartás kialakulását az ehhez szükséges izmok erősítésével, mely a ceruza fogásához szükséges. 

Az iskolakezdéshez azonban a legfontosabb, legjelentősebb dolgot nem a boltban vagy az áruházban kapják meg a gyermekek, hanem tőletek, otthon. Dicséret, szeretet, biztatás és elfogadás. Mindez elengedhetetlen ahhoz, hogy akár elsősként lépi át az iskola még ismeretlen kapuját, akár már több éve koptatja a padokat, jól érezze magát és magabiztos legyen élete ezen meghatározó éveiben.

Ne feledjétek, ti vagytok azok, akik a biztos hátszelet adják nekik, és akiknek biztonságos, ölelő karjaiba még kamaszként is jó lesz vissza-visszahúzódni.

Kezdjétek az iskolát egy kosár lelkesedéssel, hatalmas batyu önbizalommal, és végtelen, kiapaszthatatlan szeretetzsákkal!