Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

10 nélkülözhetetlen organikus babaruha, amire minden új szülőnek szüksége van

10 nélkülözhetetlen organikus babaruha, amire minden új szülőnek szüksége van

Új szülőként természetesen a legjobbat szeretnéd a gyermekednek, beleértve a ruhákat is, amelyeket visel. Az organikus babaruhák a tudatos szülők körében népszerű választásnak számítanak, mivel természetes anyagokból készülnek, így nem csak környezettudatos választások hanem káros vegyi anyagokat sem tartalmaznak. Ebben a cikkben 10 alapvető bio babaruhát mutatunk be, amelyekre minden új szülőnek szüksége van.

Nem csak a baba otthon töltött első napjai lehetnek minden új szülő számára megterhelőek, hanem a várandósság teljes szakasza. A DocKid várandóssegítő videó sorozatából egy helyen szakértői, könnyedén értelmezhető videós választ kapsz a gyermekvárás körüli időszak összes felmerülő kérdésére. Pillants rá a weboldalunkra mielőtt belevágsz a cikkbe.

1. Rugdalózó

A rugdalózók elengedhetetlenek az újszülöttek számára. Már az első vásárlások alkalmával érdemes jó néhányat beszerezni, persze az adott évszaknak megfelelőeket. Kényelmet, meleget és mindennapjaink megkönnyítését biztosítják, mivel pelenkacseréhez könnyen kinyithatók. A bio pamut rúgdalózók puhák és gyengédek a baba bőréhez, így kiváló választás a mindennapi viselethez.

2. Baba hálóruhák

A baba hálóruhák tökéletesek éjszakai viseletnek, kényelmesen és otthonosan tartják a babát alvás közben. Az organikus pamutból készült hálóruhák, légáteresztőek, jól szellőznek így az izzadásmentes éjszakák elengedhetetlen kellékei. A microfiber és pamut kettősségével a kiváló vízpára áteresztés és hőtartás biztosított. A vidám ébredés garantált!

3. Baba kezeslábasok

A kezeslábasok sokoldalú babaruhák, amelyeket külső rétegként vagy alapként is lehet viselni. A könnyű fel- és levetkőzés érdekében válassz olyan organikus pamutból készült kezeslábast, amelyeknek patentos záródása lehetővé teszi a könnyű fel- és levételt.

4. Baba nadrágok

A biopamut baba nadrágok kényelmesek és légáteresztőek, így ideális választás a mindennapi viselethez. Keress olyan nadrágokat, amelyeknek rugalmas, állítható derékpántja kényelmes illeszkedést biztosít.

5. Baba zokni

Tartsd melegen a baba lábát organikus pamut zoknikkal. Nem csak kényelmesek, hanem akár az ekcéma kialakulását is megelőzhetik. Kiválóak érzékeny, vagy allergiára hajlamos kisbabák számára. A baba zoknik arra is tökéletesek, hogy vidám színt vigyenek a baba öltözékébe.

6. Baba kalapok

A sapkák, vagy baba kalapok elengedhetetlenek az újszülöttek számára, mivel segítenek szabályozni a testhőmérsékletüket. UV védelmet biztosítanak, amely nyáron elengedhetetlen! Keress olyan organikus pamut sapkákat, amelyeknek puha, rugalmas pántja van a kényelmes illeszkedés és felvétel érdekében.

7. Baba kesztyűk

A baba kesztyűk elengedhetetlenek a babák számára, mivel megakadályozzák, hogy megkarcolják az érzékeny bőrüket. A téli fagyok beköszöntével pedig védenek a hideg, szeles időjárással szemben is. Keress olyan bio pamut kesztyűt, amely puha és gyengéd a baba bőréhez. Személyes kedvencünk a merinói gyapjas kesztyűk, melyek Európában készültek és GOTS minősítettek!

8. Pólyák

Az organikus, természetes pólyák biopamutból készülnek, melyek antibakteriális és antiallergén tulajdonságokkal bírnak. Puhák, szellősek és lehetővé teszik, hogy a kisbaba bőre szabadon lélegezzen. Biztonságosan körülölelik a babát élete első napjaitól kezdve, nyugodt nappalokat és estéket biztosítva. Segítik a gyermek emelését, megfogását. Paplannak vagy szőnyegen fekvéshez, játékhoz kibontva tökéletesek. 

9. Baba takarók

A biopamut takarók nem csak hipoallergének, hanem puhák és gyengédek a baba bőréhez, így kiváló, kényelmes választás az összebújáshoz és a szundikáláshoz. Babakocsiban, kiságyban egyaránt használható.

10. Kombidressz

A kombidressz a baba ruhatárának alapdarabja, melyből biztosan többre is szükség lesz, hiszen újszülöttkortól egészen 2-3 éves korig, vagyis a pelenkás korszak végéig ez a pici alsóneműje. Koraszülött vagy pici súlyú babáknál válassz teljesen szétnyitható fajtát, vagy “békanyakú” (áthajtós nyakú) kombidresszt, mert ezeket nem kell a kicsi fején áthúzni.

A bio kombidresszek 100% pamutból készülnek, a patentok pedig természetesen minden esetben nikkelmentesek, így fémallergiás babák számára is alkalmas, biztonságos viselet.

Összefoglalva: a kisbabák érzékeny bőre még nincs felkészülve a külvilág vegyszereire, a szintetikus, sokszor káros alapanyagokra. 

Ha a baba ruha nem megfelelő, természetes anyagokból készült, akkor kényelmetlen, bőrirritációt okozhat, szúrhatja, dörzsölheti a kicsit. 

Egyre több a bőrproblémás kisbaba. A panaszok hátterében az élelmiszerallergiák, mosószerek és kozmetikai szerek összetevői mellett sokszor a ruhákban található vegyszerek is felelőssé tehetők.

Ajánlott, hogy minden kisbaba csak természetes összetételű, káros vegyszereket garantáltan nem tartalmazó biopamut ruhákat viseljen.