Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Utazás, nyaralás babával, totyogóval - tippekkel

Utazás, nyaralás babával, totyogóval - tippekkel

Nemrég született kisbabád, és aggódsz a nyaralás, utazás miatt, hogy mi lesz a napirenddel, mit és hogyan fog enni, hol fog aludni? Szeretnél többet tudni arról, hogy hogyan érdemes utazni egy kisbabával, vagy egy szaladgáló kis lurkóval, mit és hogyan érdemes pakolni? Szívesen megosztom Veled a saját tapasztalataimat! Olvass tovább a blogon!

Utazás, nyaralás babával, totyogóval - tippekkel

Imádok kirándulni, biciklizni, utazni, világot látni. Mikor a kisfiam még pocakban volt, sejtettem ugyan, hogy lassítani kell majd a tempón, nem lehet majd annyi látnivalót és olyan hosszú túrákat beleszuszakolni egy napba; de tudtam, hogy nem szeretnék vele otthon ülni. A várandósság alatt és aztán a baba születését követően is azt vallottam és vallom, hogy ha az anya jól érzi magát, akkor azt a baba is érzi, és ő is jól fogja érezni magát, nem lesz nyűgös stb. Na mármost, ha az anya szeret kimozdulni ugye, akkor a baba is csípni fogja a dolgot. Szóval mi mentünk a kicsi babával is és megyünk idén a totyogónkkal is!

Még meg sem született a picur, már lefoglaltam a nyári nyaralásunkat. Imádjuk a kempingek feelingjét, így adott volt, hogy az 5 hónapos babával is kempingbe fogunk menni – főleg, hogy az addigi nyaralásaink alkalmával sok-sok egészen picurka babát is láttunk már kempingben. Ez alkalommal azonban nem sátraztunk, hanem egy kis bungallóban laktunk. Persze azért paráztam ezerrel, hogy húha, de hogy fogja viselni a hosszú utat, jhaj, csak nehogy lebetegedjen, úristen lesz pont akkor valami kötelező oltás?

TIPP 0! Pár héttel, vagy nappal az út előtt többször is meséld el a kis csemetédnek, hogy mit terveztek, mikor indultok, hova mentek, milyen hosszú lesz az út, mit fogtok ott csinálni, kik lesznek még ott, mit néztek meg, stb. Igen, a csecsemőnek is! Lehet, hogy nem érti, de ha igen? Nem veszítesz vele semmit. A totyogó már egészen biztosan érti, mit mondasz neki, és hidd el várni fogja, és ügyesebben „kibírja” majd a hosszú utat!

TIPP 1! Egy nagyobb nyaralás, utazás előtt tesztelj egy rövidebb hosszú hétvégével! Így a következő alkalommal már rutinosabban csomagolsz és nyugodtabban indulsz majd útnak!

TIPP 2! Gondold meg jól, hogy 5 napnál rövidebb időre mentek-e? Az a sok motyó, mire be és kipakolod, és mindezt 2-3 napért????

 

CSOMAGOLÁS, PAKOLÁS

Nnnna igen, a pakolás! Mikor betettük a csomagtartóba a mélykocsit, rájöttünk, hogy vagy mélykocsi és semmi más, vagy viszünk azért ruhát, pelust, kaját is és nem viszünk babakocsit.

TIPP 3! Mivel a babakocsi rengeteg helyet foglal, érdemes inkább hordozókendőt, vagy csatos hordozót (sokan baba kengurunak is hívják) vinni. Akik repülővel utaznak, azoknak különösen hasznos egy alternatív babahordozó eszköz.

Nyári kánikulában mindenképpen legyen Nálatok jól szellőző, pamut napsapka és naptej! Jó hír, naptejből 30 ml kiszerelést is lehet kapni - így még akár a repülőre is felvihetitek -, és csupa természetes anyagból van - ez a Herbarting bio naptej!

 

ÉTKEZÉS, ETETÉS

Az etetés szempontjából az az egyik legkönnyebb, amikor még szopik a baba – egy nagyobb textilpelussal, vagy vékony baba pléddel könnyedén és diszkréten megoldható a szoptatás útközben is. Ha a baba tápszert vagy már bébiételt kap, akkor a melegítés miatt egy kicsit macerásabb az etetés, de hidd el, ezt is meg fogod oldani! Amikor meg már azt eszi, mint a felnőttek, akkor ugyan könnyebben megoldható az étkezés (pl. a Ti szendvicsetekből is kaphat), viszont időigényesebb, ezzel számolj!

TIPP 4! Vedd figyelembe, hogy tovább tart majd A-ból, B-be jutni, számolj azzal, hogy több időt vesz igénybe minden, mint amíg kettesben utaztatok – mert épp meg kell állni pelust cserélni, vagy etetni. Tehát ne a legrövidebb átszállást válaszd!

 

NAPIREND, ALVÁS

Az újdonsült anyukák talán egyik legnagyobb félelme, hogy „de mi lesz a végre beállt napirendünkkel?”

TIPP 5! Próbáld úgy időzíteni az utazás etapjait, hogy amikor kocsival mentek (vagy repülőn utaztok) akkor legyen a baba alvásideje.

Mi idén egy 9 órás autóútra készülünk, és a kisfiam már csak délután alszik kb. 2 órát, ezért úgy tervezzük, hogy inkább hajnalban indulunk, és akkor tudjuk le az út legnagyobb részét.

TIPP 6! Az utazás utáni napra ne nagyon tervezzetek semmit! Ha ne adj Isten, valami miatt mégis szétcsúszik az utazás napján a napirend, illetve azért egy hosszú utazás valóban fárasztó lehet kicsiknek is és nagyoknak is, ezért jó dolog, ha másnap inkább csak lazultok.

 

NO PARA! Érezzétek jól Magatokat! Nagyon jó utat, kellemes nyaralást kívánok mindenkinek!

Tetszett a cikk? Hasznos volt?

Mutasd meg barátaidnak is! Kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!