Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Soil Association

 SOIL ASSOCIATION 

A Soil Association Nagy-Britannia vezető jótékonysági szervezete az egészséges, méltányos és fenntartható élelmiszerek, a gazdálkodás és a földhasználat, így például a gyapot termesztés számára. A nemzetközileg is elismert szervezet nonprofit vállalatként működik.

Az Egyesült Királyság legnagyobb organikus tanúsító testülete – az organikus tartalom standard minősítések (OCS 100, OCS Blended – Organic Content Standard 100, Blended) mellett, az organikus textilipar legnagyobb nemzetközi elismerését, a GOTS – Global Organic Textile Standard Tanúsítványt is ők adják ki és ellenőrzik a szigetország területén belül.

A természeti környezetre kedvező módon, jogszabályban rögzített körülmények között előállított alapanyagok, termékek kaphatják meg a bio minősítést. A szigorú követelményeknek való megfelelést független szervezetként tanúsítják, a folyamatos ellenőrzések biztosítják a fogyasztó számára, hogy valóban ökológiai termesztésből származó – bio, organikus – gyapotból készült pamut terméket vásárol.

Segített létrehozni és folyamatosan részt vesz a Land Trust Talajszövetség munkájában. A Land Trust egy önálló jótékonysági szervezet, amely a mezőgazdasági terület fenntartható megszerzésére és fenntartására, valamint igyekszik a közvéleményt bevonni a földgazdálkodást érintő olyan lényegi kérdésekbe, mint például a környezeti hatások, növényvédelem.