Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Mosható betétek az Emillától

Miben más az Emilla mosható betét?

Az Emilla mosható betét márkát Csete Mónika álmodta meg. Nagymamájától tanulta, hogy az eldobhatós betétek előtt mi volt a módi a menstruáció során, így aztán nagymamájáról is nevezte el a márkáját. smiley

Több, mint másfél évig kísérletezett, mire már ismerősöknek is oda merte adni a mosibetéteket tesztelésre. A tesztelés során még tovább tökéletesítette a betéteket, mígnem mostanra már eljutott odáig, hogy a világ 5 legvékonyabb, mégis legjobb nedvszívóképességű mostható betéteit varrja, ráadásul PUL nélkül.

A textilek, amiket mi használunk kizárólag bőrbarát Ökotex (Oekotex Standard 100) tanúsítvánnyal vagy bio, GOTS-tanúsítvánnyal rendelkeznek. Ez ugyanannyira fontos dolog, mint az, hogy a fehérneműink is és más ruhadarabjaink is bőrbarát textilekből készüljenek. Az Emilla betétek sokkal vékonyabbak, mint más mosható betét, de ugyanolyan jó nedvszívók. Mi nem PUL-t (poliuretánnal laminált kelme – a szerző) használunk, így a betét jobban lélegzik, ráadásul sokkal hamarabb is szárad” – meséli Csete Mónika egy a Holyduck bloggal való interjújában Mengyán Eszternek.

És hogy mennyire jó, hogy nem használnak PUL-t, arra álljon itt egy környezetmérnök véleménye:

"A poliuretán (PUL) laminálás egy teljességgel újrahasznosíthatatlan, alapanyagaiban (izocianátok és polyol gyanta) nagyon (nagyon) mérgező, veszélyesen előállítható műanyag. Nem is célunk, hogy monomerjeire bomoljon, mert ezzel visszakapnánk a mérgező alapanyagait. A PUL semmiképp sem tekinthető zero waste-nek." - idézet a vilagoszold.blog.hu oldalról.

Az Emilla mosható betétek bekerültek a világ 5 legvékonyabb, mégis a legjobb nedvszívó hatással rendelkező mosibetétei közé. Ettől lesz természetes, mégis alig észrevehető viselet.

Króm- és nikkelmentes patentokkal nyílnak/záródnak.

Minimum 60 mosást bírnak, azaz, ha egy menstruációs ciklus során többször is kimosod, akkor legalább 5 évig kitart.

Válaszd Te is az Emilla mosható betéteit, ha

- tapasztaltál már allergén tüneteket

- naponta használsz tisztasági betétet

- endometriózissal, más intim problémával küzdesz

- intimkehely vagy tampon mellé szeretnéd bebiztosítani Magad

- egészséges, környezet- és pénztárcabarát megoldást keresel a ciklusodra

- inkontinencia nehezíti meg a napjaidat!

Raktáron. Szállítás 2-5 munkanap
1.890 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(3)
Raktáron. Szállítás 2-5 munkanap
2.390 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(2)