Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Meggymag párna vagy tönkölypárna, melyiket válasszam?

Meggymag párna vagy tönkölypárna, melyiket válasszam?

Meggymag párna vagy tönkölypárna, melyiket válasszam?Nagyon sokan kerestek náluk, a NaturAnyu-nál meggymaggal vagy tönköllyel töltött melegítő párnákat. Mostanra már a saját tapasztalatomon túl több száz Anyuka, sőt Apuka visszajelzéséből is sokat tanultam – ki melyiket, hogyan, mire használja.

 

Nagyon sokan kerestek náluk, a NaturAnyu-nál meggymaggal vagy tönköllyel töltött melegítő párnákat. Mostanra már a saját tapasztalatomon túl több száz Anyuka, sőt Apuka visszajelzéséből is sokat tanultam – ki melyiket, hogyan, mire használja.

Hogy a meggymag/tönköly melegítő párna mi mindenre jó, arról itt írtam: https://naturanyu.hu/22-dolog-amire-a-meggymag-melegito-parna-hasznalhato-98

A legtöbb kérdés viszont, amit kapok Tőletek, az arra vonatkozik, hogy melyik töltetű melegítő párnát használjátok – a tönkölypárnát vagy a meggymag párnát? Akkor lássuk:

A két töltet között csak pár apró különbség van, ezeket felsorolom, hátha úgy könnyebb lesz dönteni:

  • a tönköly töltet kifejezetten nyugtató, ellazító hatású (felmelegítve) – általában nyugtalanabbul alvó babák, gyerekek, alvászavarokkal küzdő tinik/felnőttek számára szokták kérni
  • Hasfájós babák számára talán egy kicsivel jobb választás a tönkölypárna – az anyukák visszajelzéseiből és saját tapasztalatból is mondom, hogy a kólikás baba esetében legjob úgy használni a melegítő párnát, hogy a felmelegített párnát letesszük és hassal arra rá fektetjük a babát. Mivel a tönköly szemek kisebbek, nem olyan kemények, mint a meggymag, ezért kényelmesebb rajta a fekvés.
  • A meggymag párna / töltet valamivel könnyebb, mint a tönköly, tehát rátéve pl. fülre nem olyan nehéz, mint a tönköly
  • ha fejpárnának szeretnék használni, akkor talán a tönköly a jobb választás, mert kényelmesebb rajta a fekvés, jobban fel tudja venni a fej formáját (a holdas, csillagos inkább kisgyermekek számára ajánlott fejpárnának, nagyobb gyermeknek nagyobb méretű párna kényelmesebb ebből a szempontból, pl. bocis, sünis, majmos, csacsis)

A két töltet hőtároló kapacitása között lényegi különbség nincsen.

Pont ma is kaptam egy visszajelzést egy Anyukától, Ő a hasfájós babáját pocakkal ráfekteti a melegítő párnára, amit a Kicsi jókora alvással hálál meg - Ő tönkölyt használ.

 

És egy tönkölypárna vélemény egy Úr-tól érkezett:

“tonkolyparnak: telitalat volt. Nagyon szeretjuk. A termekleiras tokeletes a termekrol a weboldalon es a termekmellekletnel - igy utolag is visszaigazolva is, hiszen mind kez/labmelegitesre, gorcsoldasra, fajdalom enyhitesere, de egyszeruen az hidegebb  agy melegitesere is alkalmas. A csillagminta is tokeletes, kedves, visszafogott, szeretheto. A kulso huzat konnyen moshato. Nagyon szeretjuk mindket parnat, mindennapi hasznalatban vannak. Meg egyszer nagyon szepen koszonjuk oket.

Nagyon koszonjuk a termekeket, kesobb is szivesen fordulunk majd a webshop-hoz. Koszonjuk a gondos odafigyelest es a termekek nyomonkoveteset.

Minden jot kivan, Attila”

Tetszett a cikk? Hasznos volt?

Mutasd meg barátaidnak is! Kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!