Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

FWF - Fair Wear Foundation

 FAIR WEAR FOUNDATION 

A Fair Wear Foundation (FWF) a textil- és ruhaipar munkakörülményeinek javításával foglalkozó nemzetközi nonprofit alapítvány. Az FWF munkaügyi normái a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) alapvető munkaügyi normáin alapulnak, és olyan dolgokról rendelkeznek, mint a kényszermunka, a megfelelő munkabérek fizetése, ésszerű munkaidő, jogilag kötelező munkaviszony, a munkahelyi diszkrimináció, a szabadság és kollektív jogok, a biztonságos és higiénikus munkakörülmények és a gyermekmunka. Ezenkívül különféle képzéseket szerveznek a menedzsment és a munkavállalók számára, illetve panaszkezelő irodákat működtetnek.

A Fair Wear Alapítvány 11 Európai, Afrikai és Ázsiai országban ellenőrzi a gyárakat, szakszervezeteket, a kormányzati és nem kormányzati szervezeteket a munkahelyi feltételek javítása céljából.

Az FWF nyomon követi a vállalatok által végzett fejlesztéseket. A szakértelem, a szociális párbeszéd és a munkaügyi kapcsolatok erősítése révén az FWF növeli a vállalatok erőfeszítéseinek hatékonyságát. 

A Fair Wear Alapítvány a nagy márkanevekkel és iparági szereplőkkel együttműködve javítja a munkakörülményeket ott, ahol a ruháid készülnek.

A Living Crafts Organic Textiles is tagja ennek a szerveződésnek. Ruháit a NaturAnyu elhozta a hazai vásárlók számára is. Válogass közülük itt!