Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

ecoNut mosódiós mosógél 5000 ml harmatcsepp Mosómami

8.990 Ft (7.079 Ft + ÁFA)

„Kicsit szkeptikusan álltam hozzá, mert korábban nem volt jó tapasztalatom a mosódióval. Ez a mosószer viszont felülmúlta a várakozásaimat, ugyanolyan szépen tisztít, mint a korábbi mosószerem, és még az illata is kifejezetten kellemes. Jó szívvel ajánlom!” - Ágnes

Fontos számodra a környezettudatosság és szeretnéd családod számára minden területen a legjobbat nyújtani? Moss ecoNut mosógéllel, mely mosódió-kivonatra épülő formula, ami kiegészül további természetes tisztítóanyaggal, a kókusz- és kukorica alapú cukortenziddel. Kellemes illatát az antiallergén citrusos illatú parfümnek, tartósságát pedig kozmetikai tartósítószernek köszönheti.

A termék SLS, SLES, mesterséges színezék- és mesterséges illatanyagmentes.

Nem értékelt
Szerezhető hűségpontok: 0
Gyártó: Mosómami - öko tisztítószerek

Leírás és Paraméterek

Környezettudatos mosás hatékonyan, minél több természetes összetevővel? Lehetséges!

Az ecoNut mosódiós mosógél teljes mértékben magyar előállítású termék, egészen a mosódió kifőzésétől a csomagolásig, ahol a modern, „zöld” vegyipari megoldásokat párosították a természetes megoldásokkal.

Az ecoNut mosódiós mosógél minimum 30% mosódió kivonatot tartalmaz. Fontos tudni a mosódióról, hogy környezetbarát, 100%-ban lebomló anyag, így meg is érdemel egy kis kitekintést.


A mosódiófa, vagy szappanfa (Sapindus mukorossi) a szappanfafélék családjába tartozó szubtrópusi növény. Termését már évszázadok óta használják mosásra természetes élőhelyén, Nepál, Pakisztán, India és Indonézia területén.

A mosódióban található hatóanyag a szaponin, mely kb. 14%-os koncentrációban van jelen a termés héjában. Vízzel érintkezve habzani kezd és a tapasztalatok alapján jelentős tiszítóerővel bír, kiválóan megbírkózik a hétköznapi szennyeződésekkel, nem roncsolja a textíliát és a kellemetlen szagokat is eltávolítja.

30°C-tól 90°C-os hőmérsékletig teljesen megbízhatóan működik fehér és színes ruháknál egyaránt.


További összetevője a cukortenzid, mely a legjobban tolerálható, legkevésbé irritáló tisztításért felel.

Kellemes, virágosan lágy, citrusosba hajló illatát az antiallergén citrusos illatú parfümnek, tartósságát pedig kozmetikai tartósítószernek köszönheti.

Gyapjú-, selyem, és pelenkamosáshoz is kiválóan alkalmas, hiszen:

  • mivel gyengéd, nem ionos tenzidje nem irritálja a bőrt és a nyálkahártyát, kifejezetten ajánlott érzékeny bőreknek, ide érte a babák popsiját is
  • a hagyományos mosószerekkel és szappanokkal szemben, melyek hatóanyagai meglehetősen agresszív anionos tenzidek és hamar jelentkeznek roncsoló hatásai a textilen, az ecoNut mosódiós mosógélben található növényi saponin nem képez csapadékot a bőrön vagy a ruhán, így a textil puha, ép és élénk színű marad hosszú idő elteltével is.

A termék SLS, SLES, mesterséges színezék- és mesterséges illatanyagmentes.

Hogyan adagoljuk az ecoNut mosódiós mosógélt?

  • Átlagos vízkeménységnél közepesen szennyezett ruháknál 4,5 kilós mosógépnél 1 kupak (= 40 ml) mosószert tegyen.
  • Erősen szennyezett ruhaneműnél másfél kupak (60 ml) szükséges lehet.
  • Kézi mosásnál 5 liter vízhez 1/3 kupak elegendő.

Semmi egyéb adalékot  nem igényel, de  különösen szennyezett ruhaneműnél természetesen a jól bevált előkezelések szükségesek, pl. mosószódás előáztatás vagy folttisztító só használata.

Az 5000 ml-es kiszerelés kb. 125 mosásra elegendő mennyiség.

Gyermekektől távol tartandó!

Az ecoNut mosódiós mosógélről írták:

„Kicsit szkeptikusan álltam hozzá, mert korábban nem volt jó tapasztalatom a mosódióval. Ez a mosószer viszont felülmúlta a várakozásaimat, ugyanolyan szépen tisztít, mint a korábbi mosószerem, és még az illata is kifejezetten kellemes. Jó szívvel ajánlom!” - Ágnes

Összetevők: Mosódió kivonat minimum 30%, 5-10% anionos felületaktív anyagok (OECD 302 B > 90% lebomlik 15 napon belül), 5-10% nemionos felületaktív anyagok (cukortenzidek), citromsav, parfüm* dehydroxyacetic acid, benzoic acid, sorbic acid, benzyl alcohol**.

* Antiallergén illat

** Az ECOCERT követelményeknek megfelelő tartósítószert tartalmaz

Vélemények - ITT TUDSZ TE IS TERMÉKÉRTÉKELÉST BEADNI

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.