Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

8 tipp keresztelő ruha választáshoz

8 tipp keresztelő ruha választásáhozBevallom, bajban voltam, mikor a kisfiam keresztelőjére kerestem ruhát. Valahogy egyik sem tetszett azok közül, amiket kínáltak, és mintha teljesen figyelmen kívül hagytak volna egy sor szempontot, ami elengedhetetlen egy igazán jó keresztelő ruhához. Sokszor ezekre előre nem is gondol az ember lánya, csak a szertartás közben jön rá, hogy mire kellett volna figyelni, mikor alkalmi ruhát választ egy kisbabának. Íme, mire figyelj, hogy a Kicsi ne ordítsa végig a Szentbeszédet!

Olvass tovább a blogon!

 

 

Hogy végül babaköszöntőt, névadót, vagy keresztelőt érdemes-e tartanod - arról itt volt szó - link, de most lássuk a ruhaválasztás buktatóit!

A babaruha választás szempontjait már összegyűjtöttem egy másik blogbejegyzésben – amit itt találsz, de lássuk most kifejezetten a keresztelőruha választás során figyelembe veendő dolgokat! Ha valamit kihagytam, ne tartsd Magadban, írd meg kommentben Instán vagy Facebook-on!

  1. Vedd figyelembe, hogy a templomok általában – főleg nyáron – jóval hűvösebbek, mint a kinti hőmérséklet

Egy hosszabb szertartás alatt még mi, felnőttek is elkezdünk vacogni, ha nem megfelelően öltöztünk fel, hát még egy pár hónapos, anyaméh melegéhez szokott kisbaba! Figyelj rá, hogy a lábfeje, a pocakja és a fejecskéje megfelelően melegen legyen. Minden baba, de a hasfájósak különösen, szereti, ha a hasa melegen van tartva. Ha kifejezetten hűvös van, a babakocsiját felmelegítheted egy meggymag, vagy egy tönköly melegítő párnával. A tönkölyből párolgó kovasav még nyugtató hatással is lesz rá.

  1. Legyen egy B terved – pótruha, avagy a pelenkázás, büfiztetés hátulütői

A Keresztelő maga és utána az ünnepség egy jó fél napig azért eltart, így óhatatlanul tisztába kell tenned őt, akár többször is, sőt „balesetek” is előfordulhatnak. Gondolj bele, ha a habos-babos, hófehér tüll- vagy csipkeruha, esetleg a miniöltöny lesz háta közepéig babakakis vagy bababüfis rögtön az első félórában! Ha babával indulsz valahova, mindig legyen Nálad pótruha – és ez alól a Keresztelő sem kivétel! Persze ne vegyél 2 keresztelőruhát – hacsak nem az ikreidet keresztelik egyidőben – csak legyen kéznél egy szintén csinos pótruha, hátha!

  1. Legyen kényelmes a keresztelőruha

Ha böki a flitter a babát, vagy dörzsöli a tüll a combját, szorítja a gumírozás a fájós pocakját, akkor Ő azt bizony nem fogja tétlenül tűrni, így nagy valószínűséggel hangot is ad majd mindennek, mégpedig az „Imádkozzuuuuuuunk testvéreim!” felszólítás utáni hatásszünetben. Az én kisfiam, a „Könyörögjünk!” utáni síri csendben büfizett egy igazán hangos, férfiasat! És a templom akusztikája ugye felerősítette mindezt, ahogy azt kell, hogy a hátsó padsorban ülők is tökéletesen képesek legyenek beazonosítani a hangot és a forrását. Szóval, válassz kényelmes ruhácskát!

  1. Figyelj a keresztelőruha anyagára

Kerüld a műszálas babaruhákat! Gondol bele, itt ez a sok ember, nagy a nyüzsgés, a hangzavar, lelocsolják a kis fejét vízzel, és ha még a ruha is dörzsöli, vagy vegyszertartalma irritálja az érzékeny kis bőrét, netán beleizzad a poliészter ruhájába, hát „Uram, irgalmazz!”. A ruhában lévő vegyszerek – erről bővebben itt - az izzadsággal még könnyebben bejuthatnak a baba szervezetébe. Válassz számára antiallergén, minősített, organikus pamut ruhát Keresztelőre is!

  1. Muszáj hófehérbe öltöztetnem?

Hagyományosan valóban hófehér ruhácskát adtak a kisbabákra. A fehér megtisztulás, a tisztaság színe. Manapság ezt már azért nem veszik ennyire szigorúan, ha nem szeretnél, egyáltalán nem kell ragaszkodnod a fehérhez. Nyugodtan választhatsz egy csinosabb, alkalmi öltözetet. Ez praktikus is, hiszen a Keresztelő szezon általában egybeesik az esküvő szezonnal, így még nagy eséllyel egy esküvőn is öltöztetheted a Kicsit ebbe a szép kis ruhába.

  1. Dobd fel a ruhát egy kiegészítővel!

Egy hétköznapibb babaruhát is remekül fel tudsz dobni pár csinos kiegészítővel. Kislányoknak csodaszép hajpántokat találsz.

De sokszor egy helyes kis kardigán is remek választás lehet. Egy kis kalapka is nagyon ünnepélyessé, alkalmivá tud tenni egy babaruhát.

  1. Kocsicipő helyett egy csinos zokni

Időjárástól függően akár el is hagyhatod a kocsicipőt, és helyette elegendő lesz egy csinos kis babazokni is.

  1. Végül pár outfit ötlet, ha nem ragaszkodsz a fehérhez

Ezeket a ruhákat megtalálod ezen a linken.

 

 

Kislány keresztelő ruha tipp

Kisfiú keresztelő ruha tipp

Kislány kerezstelő ruha ötlet

Tetszett a cikk? Hasznos volt?

Mutasd meg barátaidnak is! Kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!